Z našeho jídelníčku... Tisk Email

AZU PO TATARSKU

Na nudle krájené dušené hovězí maso v temně červené omáčce s vložkou krájených sterilovaných okurek. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté, přiměřeně měkké. Omáčka má masitou, kořeněnou vůni a chuť, je hustší.

 

DOMAŽLICKÉ RAGÚ

Vepřové maso nakrájené na drobné kostky, podušené ve smetanově paprikové omáčce. Maso je měkké, ale celistvé. Vůně a chuť omáčky jsou jemné po použité smetaně. Pokrm je doplněn sterilovaným hráškem, vařeným vejcem, sterilovanými okurkami nakrájenými na kostičky.

 

HOVĚZÍ TOKÁŇ

Drobné kousky dušeného masa v tmavočervené šťávě s vložkou dušených paprik. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Šťáva má chuť po mase, rajčatovém protlaku a dušené paprice.

 

KUŘE NA ŠPANĚLSKÝ ZPUSOB        

Porce kuřete dušeného na cibuli s česnekem, kečupem a dalšími přísadami. Kuře je měkké a šťavnaté. Typická vůně a chuť kuřecího masa je výrazně ovlivněna použitými surovinami a přísadami. Šťáva je načervenalá, řidší, vůně a chuti po použitých přísadách.

 

KUŘE NA ZBOJNICKÝ ZPUSOB

Porce kuřete protknuté slaninou, potřené česnekem a olejem u upečeného na rožni dočervena. Kuřecí maso má typickou vůni a chuť po použitých surovinách a přísadách, je křehké a šťavnaté, dostatečně propečené. Podává se zásadně bez šťávy.

 

MAĎARSKÝ VEPŘOVÝ PERKELT

Kousky sušeného vepřového masa přelité načervenalou omáčkou. Maso je prorostlé, šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka má vůni a chuť po použitých surovinách a přísadách, je krémově zhoustlá a lesklá tukem.

 

MAMINČINO KUŘE

Porce dozlatova opečeného kuřete s přílohou těstovin smíchaných s drobně krájenými vepřovými játry a na plátky krájenými žampiony. Vůně a chuť jsou typické po použitých surovinách. Všechny složky jsou měkké.

 

NAHÁČ Z VYSOČINY

Plátky vepřové kýty plněné nádivkou z hrubé mleté vepřové plece stočené do tvaru rolky a upečené do zlatočervena. Šťáva je řidší, lesklá tukem. Vůně a chuť je po pečeném mase. Maso je přiměřeně měkké, celistvé.

 

NOVOHRADSKÝ VEPŘOVÝ PLÁTEK

Plátky dušeného vepřového bůčku přelité šťávou s lečem. Maso je prorostlé, šťavnaté a přiměřeně měkké. Šťáva je hustší, má načervenalou barvu, vložku tvoří lečo a žampiony.

 

PASTÝŘSKÁ POCHOUTKA

Porce pastýřské pochoutky z nakrájeného roštěnce, vepřové kýty, jater, žampionů a ostatních surovin. Vůně a chuť typická pro opečené maso a podušené žampiony, zjemněná máslem.

 

STAROČESKÁ RÝŽE

Rýže je měkká, nepřevařená, sypká. Vůně a chuť je typická po použitých surovinách a přísadách.

 

STAROPOLSKÝ BIGOS

Směs dušeného masa, opečené klobásy v dušeném kysaném zelí s rajským protlakem, houbami a dalšími surovinami a přísadami. Zelí je přiměřeně měkké. Vůně a chuť jsou příjemně nakyslé. Pokrm je hustší konzistence.

 

VEPŘOVÝ DEBRECÍNSKÝ GULÁŠ

Kousky dušeného vepřového masa přelité načervenalou omáčkou s párky nakrájenými na plátky. Maso je šťavnaté, mírně prorostlé a přiměřeně měkké. Omáčka je kořeněná paprikou, hustší a lesklá tukem.

 

VEPŘOVÉ PLÁTKY PO VALAŠSKU

Menší podušené plátky z vepřové kýty přelité krémovou omáčkou s vložkou krájených žampionů. Maso je šťavnaté, má typickou vůni a chuť vepřového dušeného masa. Omáčka je mírně nakyslá, vůně a chuť je ovlivněna použitým koprem.

 

VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO LAŠSKÉ

Dušené žebírko přelité načervenalou smetanovou omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté, přiměřeně měkké. Vůně a chuť omáčky jsou příjemně nakyslé, ovlivněné použitým koprem a kyselou smetanou.

 

VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO PODLE RYCHTÁŘE

Opečené vepřové žebírko přelité malým množstvím šťávy se směsí jater, slaniny a vajec, zdobené drobně krájenými okurkami, kapií a sypané vídeňskou cibulkou.

 

VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO POLOMSKÉ

Dušené žebírko přelité smetanovou omáčkou s vložkou podušených žampionů krájených na plátky. Vůně a chuť jsou typické pro dušené maso. Smetanová omáčka je jemná, pikantní, s chutí po použitém koření a octě.

 

VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO SIKULSKÉ

Udušené žebírko přelité kysaným zelím udušeným s paprikou a dalšími přísadami. Pokrm má načervenalou barvu, vůni a chuť po zelí a použitém koření, je zjemněný smetanou a částečně zahuštěný.

 

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

Porce plněného závitku přelitého šťávou. Závitky jsou celistvé, přiměřeně měkké, vložka je nakyslá a kořeněná. Šťáva má masitou vůni a chuť, je lesklá tukem, je hustší.

 

Anketa

Jste spokojeni se stravováním žáků ve školní jídelně?
 

Kalendář

říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Nejbližší události

Út Říj 23
Třídní schůzky v Hronově
Ne Říj 28 @08:00 - 17:00
Státní svátek
Po Říj 29 @08:00 - 17:00
Podzimní prázdniny

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 19 

Vyhledávání